Klassisk svartsoppa med mårtensleverkorv eller skogssvampsoppa
Stekt gås med tillbehör (potatis, sås, äppelklyftor, rödkål, katrinplommon)
Äppelkaka med vaniljsås
Hel Mårtensgåsmeny: 399 kr per portion
Stekt gås med tillbehör: 309 kr per portion
Svartsoppa/skogssvampsoppa med mårtensleverkorv: 85 kr per portion
Skånsk äppelkaka med vaniljsås: 59 kr per portion
ÖVRIGT:
Skånsk gås, hel (ca 5 kg), Pris på förfrågan
Skånsk anka
Skånsk kalkon
Skånsk gödtupp
Måste förbeställas:
046-211 15 44, order@holmgrenschark.se
Gås kommer att säljas 31 okt till 16 nov
Vänligen förbeställ i god tid.
Att fira Mårtensgås är en tradition som funnits länge i Skåne. Gåsätandet brukar börja i slutet av oktober och hålla i sig november ut. Mårtensafton firas 10 nov och var tidigare den sista stora festmåltiden innan den 40 dagar långa fastan inför jul inleddes.
INSTRUKTIONER FÖR UPPVÄRMNING
FÖRRÄTT
Gäller både för Svartsoppa & Skogsvampsoppa
Värm soppan försiktigt i kastrull. Rör om. OBS. Skall inte koka.
Korven till svartsoppan serveras vid sidan av.
HUVUDRÄTT
Gåsköttet värms i ugn, ca 15 min på 175°C, med smörat bakplåtspapper ovanpå. Vänd pappret med smörsidan nedåt. Avsluta uppvärmningen med grilleffekt, 300°C i 2-3 min för en krispigare gås. Görs under uppsikt.
Potatis värms i stekpanna eller i ugn och såsen i kastrull.
EFTERRÄTT
Värm äppelkakan ca. 15 min i ugn på 175° C. Vaniljsåsen avnjuts kyld.
Smaklig spis önskar teamet på Holmgrens Chark.