MÅRTENSGÅS MENY 2024

Färdiglagad Mårtensgåsmeny för avhämtning och uppvärmning i hemmet

Klassisk svartsoppa med mårtensleverkorv eller skogssvampsoppa
Stekt gås med tillbehör (potatis, sås, äppelklyftor, rödkål, katrinplommon)
Äppelkaka med vaniljsås

Hel Mårtensgåsmeny: 399 kr per portion
Stekt gås med tillbehör: 309 kr per portion
Svartsoppa/skogssvampsoppa med mårtensleverkorv: 85 kr per portion
Skånsk äppelkaka med vaniljsås: 59 kr per portion

ÖVRIGT:

Skånsk gås, hel (ca 5 kg), Pris på förfrågan 
Skånsk anka
Skånsk kalkon
Skånsk gödtupp

 

Måste förbeställas:

046-211 15 44, order@holmgrenschark.se

Gås kommer att säljas 31 okt till 16 nov 

Vänligen förbeställ i god tid.

 

Att fira Mårtensgås är en tradition som funnits länge i Skåne. Gåsätandet brukar börja i slutet av oktober och hålla i sig november ut. Mårtensafton firas 10 nov och var tidigare den sista stora festmåltiden innan den 40 dagar långa fastan inför jul inleddes.



INSTRUKTIONER FÖR UPPVÄRMNING

FÖRRÄTT

Gäller både för Svartsoppa & Skogsvampsoppa

Värm soppan försiktigt i kastrull. Rör om. OBS. Skall inte koka. 

Korven till svartsoppan serveras vid sidan av.

 

HUVUDRÄTT

Gåsköttet värms i ugn, ca 15 min på 175°C, med smörat bakplåtspapper ovanpå. Vänd pappret med smörsidan nedåt. Avsluta uppvärmningen med grilleffekt, 300°C i 2-3 min för en krispigare gås. Görs under uppsikt.

Potatis värms i stekpanna eller i ugn och såsen i kastrull.

 

EFTERRÄTT

Värm äppelkakan ca. 15 min i ugn på 175° C. Vaniljsåsen avnjuts kyld.

Smaklig spis önskar teamet på Holmgrens Chark.