Klassisk svartsoppa med mårtensleverkorv eller skogssvampsoppa
Stekt gås med tillbehör (potatis, sås, äppelklyftor, rödkål, katrinplommon)
Äppelkaka med vaniljsås
Hel Mårtensgåsmeny: 399 kr per portion
Stekt gås med tillbehör: 309 kr per portion
Svartsoppa/skogssvampsoppa med mårtensleverkorv: 85 kr per portion
Skånsk äppelkaka med vaniljsås: 59 kr per portion
ÖVRIGT:
Skånsk gås, hel (ca 5 kg), Pris på förfrågan
Skånsk anka
Skånsk kalkon
Skånsk gödtupp
Måste förbeställas:
046-211 15 44, order@holmgrenschark.se
Gås kommer att säljas 31 okt till 16 nov
Vänligen förbeställ i god tid.
UPPVÄRMININGS INSTRUKTIONER
FÖRRÄTT
Gäller både för Svartsoppa & Skogsvampsoppa
Värm soppan försiktigt i kastrull. Rör om. OBS. Skall inte koka.
Korven till svartsoppan serveras vid sidan av.
HUVUDRÄTT
Gåsköttet värms i ugn, ca 15 min på 175°C, med smörat bakplåtspapper ovanpå. Vänd pappret med smörsidan nedåt. Avsluta uppvärmningen med grilleffekt, 300°C i 2-3 min för en krispigare gås. Görs under uppsikt.
Potatis värms i stekpanna eller i ugn och såsen i kastrull.
EFTERRÄTT
Värm äppelkakan ca. 15 min i ugn på 175° C. Vaniljsåsen avnjuts kyld.
Smaklig spis önskar teamet på Holmgrens Chark.